Nákupy Ona Dnes 🤩 SLEVA 15 % na vše s kódem: ONADNES15 🚚💨 Navíc DOPRAVA ZDARMA od 500 Kč 📦

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0750

Černé olivy lyofilizované kousky

S námi můžeš experimentovat a ozdobit každé nudné jídlo! Jsme nadupané živinami, antioxidanty i výjimečnou chutí, kterou nám lyofilizace zanechala v plné kráse!

  • chutnají jako čerstvé
  • křupavá textura
  • snadné skladování
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Zelenina:

Černé olivy lyofilizované kousky

Informace o produktu

Olivy v našich jídelníčcích běžně nefigurují, což je škoda! Jsou významným zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a působí také jako skvělý antioxidant. Ozvláštní každé středomořské jídlo a jejich specifická chuť nepochybně zaujme i jinde. Speciální technologií byly olivy šetrně sušené mrazem, takže si zachovaly svoji chuť, vůni a nutriční látky. Díky tomu chutnají skoro jako čerstvé a příjemně křupou. Dokonce se vyrovnají těm právě natrhaným, ale navíc je můžete mít k dispozici, kdykoli na ně dostanete chuť!

Použití

Lyofilizovaná zelenina je rychlou a zdravou svačinou, ať jste kdekoli. Není třeba ji skladovat v lednici, a navíc vám doma vydrží i několik měsíců. Díky snadnému skladování si ji můžete vzít s sebou téměř kamkoli! Na výlety, do práce i do školy. Také ji můžete využít v kuchyni, ať už jako neotřelou přísadu do salátů, nebo jako ozdobu slaných dortů a dalších jídel.

TOP informace o olivách

  1. Černé i zelené olivy jsou jeden druh, liší se pouze stupněm zralosti.
  2. Čerstvé olivy obsahují 50 % oleje a 40 % vody.
  3. Černé olivy obsahují více oleje než zelené.
  4. Skladují se v pokojové teplotě bez přístupu vzduchu.
Tomáš Hofman

Jak se olivy suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

12.03.24 | 12348x přečteno | 7 minut

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

01.03.23 | 21166x přečteno | 5 minut

  • Složení černé olivy lyofilizované
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava Kousky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 500 kcal
  • Tuky 44 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 6,05 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 20 g
  • Bílkoviny 4 g
  • Sůl 8,73 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?