Cejlonská skořice mletá
Související produkty
Detailní popis produktu
Cejlonská skořice mletá
Informace a výživové hodnoty
Cejlonská skořice je zázrak, který v kuchyni určitě potřebujete. Není to jen společník ve sladké kuchyni, ale i té slané. Hodí se k ovoci, ale i k sladké rýži a na dalekém východě ji přidávají dokonce i k jehněčímu masu. Cejlonská skořice vyzdvihuje chutě u velkého spektra surovin a utváří výborné kombinace. Výjimečná je její nezapomenutelná slaďoučká vůně, která provoní vaše obydlí. Nejen, že povzbudí chuťové pohárky, ale má také mnoho zdravotních benefitů, obsahuje totiž hodně minerálů a bojuje s nejrůznějšími viry.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Staří Egypťané a Římané používali skořici jako léčivo.
- Pochází z vnitřní části kůry stromů skořicovníku cejlonského a skořicovníku čínského.
- Listy skořicovníku se používají k výrobě olejů a vonných esencí.
- Na naše území se skořice dostala až v 15. století.
- Účinek skořice je zvýšen společně s medem, protože tyto dvě složky se vzájemně posilují.
Složení | 100% přírodní skořice |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Srí Lanka |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | mletá skořice |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se skořice využívá?
Využití skořice si častokrát spojujeme s navozením vánoční atmosféry. Využíváme k tomu většinou celé kusy zatočených skořicových lusků nebo pomletou skořici na dochucení nápojů a jídel. Mletá verze nabízí uspokojení vícero smyslů, ať už zraku, čichu nebo chuti. Přidat ji můžeme do hromady sladkých pokrmů (perník, buchty, cukrovinky, pečivo), ale to už pravděpodobně všichni víte. Skořice se však našla dokonce i při zavařování. V našich končinách je méně známé její slané využití, avšak například v Asii se skořice běžně přidává k rýžovým pokrmům či k jehněčímu masu.
Tip
Připravili jsme pro vás i jablíčka, která jsou ochucená skořicí. Ale dlouho nečekejte, je o ně obrovský zájem!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Odpovědět