Cejlonská skořice mletá

od 113 Kč od 98 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Urazila jsem velký kus cesty, abych mohla zazářit ve Tvé kuchyni. Pokud mě budeš konzumovat pravidelně a s radostí, určitě Ti to oplatím zlepšením zdraví. Navíc Tě moje hřejivé paprsky zahřejí u srdce a rozzáří celý den.

          • 100% mletá skořice připravená k použití do pokrmů a nápojů
          • účinek skořice může být vylepšený medem
          • množství zdravotních benefitů

Detailní informace

50g
Vyprodáno
113 Kč
98 Kč bez DPH
500g
Skladem
949 Kč
825 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cejlonská skořice mletá

Informace a výživové hodnoty 

Cejlonská skořice je zázrak, který v kuchyni určitě potřebujete. Není to jen společník ve sladké kuchyni, ale i slané. Hodí se k ovoci, ale i k sladké rýži a na dalekém východě ji přidávají dokonce i k jehněčímu masu. Cejlonská skořice vyzdvihuje chutě u velkého spektra surovin a utváří výborné kombinace. Výjimečná je její nezapomenutelná slaďoučká vůně, která provoní Vaše obydlí. Nejen, že povzbudí Vaše chuťové pohárky, ale má také mnoho zdravotních benefitů, obsahuje totiž hodně minerálů a bojuje s nejrůznějšími viry.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. staří Egypťané a Římané používali skořici jako léčivo
  2. pochází z vnitřní části kůry stromů skořicovníka cejlonského a skořicovníka čínského
  3. listy skořicovníku se používají k výrobě olejů a vonných esencí
  4. na naše území se skořice dostala až v 15. století 
  5. účinek skořice je zvýšen společně s medem, protože tyto dvě složky se vzájemně posilují

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní skořice
Země původu Srí Lanka
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava mletá skořice
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se skořice využívá?

Využití skořice si častokrát spojujeme s navozením vánoční atmosféry. Využíváme k tomu většinou celé kusy zatočených skořicových lusků nebo pomletou skořici na dochucení nápojů a jídel. Mletá verze nabízí uspokojení vícero smyslů, ať už zraku, čichu nebo chuti. Přidat ji můžeme do hromady sladkých pokrmů (perník, buchty, cukrovinky, pečivo), ale to už pravděpodobně všichni víte. Skořice se však našla dokonce i při zavařování. V našich končinách je méně známé její slané využití, avšak například v Asii se skořice běžně přidává k rýžovým pokrmům či k jehněčímu masu.

 

Použití

  • do různých nápojů
  • do nejrůznějších dezertů
  • výborná v horké čokoládě nebo kávě
  • dobře se kombinuje s ovocem
  • ochucení pokrmů ve slané kuchyni

 

Tip

Připravili jsme pro Vás i jablíčka, která jsou ochucená skořicí. Ale dlouho nečekejte, je o ně obrovský zájem!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
T Avatar autora Kumarin 21.2.2019 10:07
Dobrý den, jaký je obsah kumarinu? Děkuji
Odpovědět
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MP Avatar autora | 21.3.2019
Vynikající produkt.