Brusinky pravé lyofilizované (mrazem sušené)

113 Kč 98 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejsem jen tak obyčejná brusinka, jsem ta pravá, takže žádný slabý kus. Doufám, že se ti moje kyselkavá chuť zalíbí a zažijeme spolu spoustu dobrodružství. 

          • 100% mrazem sušené ovoce 
          • poctivá chuť brusinek bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

20g
Skladem
113 Kč
98 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Brusinky pravé lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty

Brusinky mají nespočet benefitů a určitě by neměly chybět v našem jídelníčku. Jsou bohaté na antioxidanty, zejména mangan a vitamín C. Často nám pomáhají při onemocnění močových cest, ale oblíbené jsou zejména díky jejich výrazné kyselé chuti. Jejich využití je velmi všestranné, ať je přidáte do salátu, uděláte z nich omáčku, marmeládu nebo jimi jen ozdobíte dort, rozhodně neuděláte krok vedle.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. pomáhajú regulovať hladinu glukózy v krvi
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. červenou barvu získaly díky antokyanům, které mají protizánětlivé účinky
  4. před zmrazením pečlivě dozrály
  5. skladují se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% brusinky
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 20 g
Úprava celé brusinky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies a ovesných kaší
  • skvělé do omáček
  • příprava a zdobení dezertů
  • do limonád a drinků

 

Tip

Zabalte si brusinky do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 275 kJ / 1150 kcal
Tuky 4,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 47 g
Vláknina 22,3 g
Bílkoviny 22 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: