Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

206 Kč 179 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Chutnáme jako čerstvé a také nás nemusíš desítky minut převařovat, abychom změkly. Jsme totiž příjemně křupavé a po přidání vody změknem na chutné brokoličky!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
206 Kč
179 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Krásně zelená barva brokolice u většiny z nás evokuje něco přehnaně zdravého – a to je opravdu pravda. Brokolice je plná vitamínů a minerálních látek. Také obsahuje antioxidant sulforafan, který je známý hlavně pro své proti-rakovinotvorné účinky. Chuťově je však brokolice také jedním malým zázrakem. U nás ji najdete sušenou mrazem. Určitě se nemusíte bát, že jsme lyofilizací brokolici ochudili o vzácné vitamíny a antioxidanty. To určitě ne! Lyofilizace je totiž tak šetrná metoda, že jediné, co se z brokolice odstraní, je její voda. Naše brokolice pochází z Česka, což nás velmi těší, protože jsme našli kvalitní surovinu na domácím trhu, a tak můžeme podpořit tuzemské pěstitele.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou zachovány, bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Je plná vitamínů skupiny A, B, C, K.
  4. Obsahuje vysokou koncentraci sulforafanu, což je silný a účinný antioxidant.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.

 

Základní specifikace
Složení 100% brokolice
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava kusy brokolice
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se brokolice suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Brokolice není jediná zelenina, která je u nás lyofilizovaná! Vyzkoušejte také lyofilizovaná rajčata nebo jalapeňo papričky.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1506 kJ / 355 kcal
Tuky 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,43 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 24 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,12 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 410 mg
Železo 7 mg
Sodík 540 mg
Vitamín C 890 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: