Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

199 Kč 173 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Chutnáme jako čerstvé a také nás nemusíš desítky minut převařovat, abychom změkly. Jsme totiž příjemně křupavé a po přidání vody se změníme na měkké brokoličky!

Detailní informace

100g
Skladem
199 Kč
173 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Krásně zelená barva brokolice u většiny z nás evokuje něco zdravé. Což je také pravda. Je plná vitamínů a minerálních látek, ale také obsahuje antioxidant sulforafan, který je hlavně známý pro své proti rakovinotvorné látky. U nás najdete brokolici sušenou mrazem. Určitě se nemusíte bát, že jsme lyofilizací brokolici o vzácné vitamíny a antioxidanty ochudili. To určitě ne. Lyofilizace je totiž tak šetrná metoda, že jediné, co se z brokolice odstraní, je její voda. Naše brokolice pochází z Česka, což nás dost těší, protože jsme našli kvalitní surovinu na domácím trhu, a tak můžeme podpořit tuzemské pěstitele.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny jsou zachovány bez žádného přídavku cukru a jiných aditiv
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. je plná vitamínů skupiny A, B, C, K
  4. obsahuje vysokou koncentraci sulforafanu, což je silný a účinný antioxidant a je známý pro své proti rakovinotvorné účinky
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

 

Základní specifikace
Složení 100% brokolice
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava kusy brokolice
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se brokolice suší mrazem?

Lyofilizace, nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se brokolice vařila při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina, než lyofilizovaná brokolice.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do teplé kuchyně
  • do salátů
  • do zdravých zeleninových smoothies
  • do omáček, polévky

 

Tip

Brokolice není jediná, která je u nás lyofilizovaná! Co také lyofilizované ovoce nebo zelenina?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1506 kJ / 355 kcal
Tuky 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,43 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 24 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,12 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: