Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

200 Kč 174 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Chutnáme jako čerstvé a také nás nemusíš desítky minut převařovat, abychom změkly. Jsme totiž příjemně křupavé a po přidání vody změknem na chutné brokoličky!

Detailní informace

100g
Skladem
200 Kč
174 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Brokolice lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Krásně zelená barva brokolice u většiny z nás evokuje něco přehnaně zdravé, a to je opravdu pravda. Brokolice je plná vitamínů a minerálních látek. Také obsahuje antioxidant sulforafan, který je známý hlavně pro své proti-rakovinotvorné látky. Chuťově je však brokolice také jedním malým zázrakem. U nás ji najdete sušenou mrazem. Určitě se nemusíte bát, že jsme lyofilizací brokolici ochudili o vzácné vitamíny a antioxidanty. To určitě ne! Lyofilizace je totiž tak šetrná metoda, že jediné, co se z brokolice odstraní, je její voda. Naše brokolice pochází z Česka, což nás dost těší, protože jsme našli kvalitní surovinu na domácím trhu, a tak můžeme podpořit tuzemské pěstitele.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány, bez přídavku cukru a jiných aditiv
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. je plná vitamínů skupiny A, B, C, K
  4. obsahuje vysokou koncentraci sulforafanu, což je silný a účinný antioxidant
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

 

Základní specifikace
Složení 100% brokolice
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava kusy brokolice
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se brokolice suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se brokolice vařila při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připálenina, než sušené kousky brokolice.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do teplé kuchyně
  • do salátů
  • do zdravých zeleninových smoothies
  • do omáček, polévky

 

Tip

Brokolice není jediná zelenina, která je u nás lyofilizovaná! Vyzkoušejte také lyofilizované rajčata nebo jalapeňo papričky?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1506 kJ / 355 kcal
Tuky 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,43 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 24 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,12 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 410 mg
Železo 7 mg
Sodík 540 mg
Vitamín C 890 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: