Brokolice ředkev jetel směs na klíčení
Související produkty
Detailní popis produktu
Brokolice ředkev jetel směs na klíčení
Informace a výživové hodnoty
Nepotřebujete velkou zahradu, abyste si doma vypěstovali něco chutného a zdravého! Stačí vám nádoba, semínka na klíčení a trpělivost a o několik dní později si můžete klíčky přidávat do svých oblíbených pokrmů. Klíčky jsou zázračnou potravinou, jejich zařazením do jídelníčku dopřejete svému tělu vitamínovou bombu a vlákninu za minimum kalorií. Tím, že jejich pěstování je snadné, nemusíte klíčky už kupovat. Takhle si je vypěstujete doma, bez použití chemikálií a máte je stále po ruce, chutné a čerstvé. Také si je můžete dopřát nejen v teplých dnech – při pokojové teplotě a jemném světle vám vyrostou i na Sibiři!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Brokolice pomáhá při chudokrevnosti, očišťuje organismus.
- Klíčky ředkve mají antibiotický účinek, zlepšují trávení a pomáhají regenerovat játra.
- Klíčky jetele mají zklidňující účinek na nervový systém a zlepšují náladu.
- Klíčky obsahují široké spektrum vitamínů skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
- Z minerálních látek obsahují například draslík, železo, fosfor, hořčík a vápník.
Složení | semena brokolice, ředkvičky čínské růžové a jetele |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak na klíčení?
- semínka se nejprve opláchnou a vloží do studené vody
- nádoba se zavře a čeká se, dokud semena nenabobtnají a následně se semena znovu opláchnou a nechají okapat
- začíná klíčení – nejlepší podmínky jsou pokojová teplota, ne na přímém slunečním záření
- 2–4× denně se klíčky vlhčí vodou v rozprašovači
- po naklíčení semena opláchněte a následně můžete konzumovat
- nechat klíčit semena můžete na talíři s bavlněným ubrouskem, ale většinou takové klíčky příliš rychle vysychají, proto se doporučuje jednoduchá nádoba na klíčení, kterou si u nás můžete zakoupit
Použití
- jako zdravá pochoutka
- na chlebíčky
- do salátů
- do dresinků
- do pomazánek, hummusu
Tip
Nevíte, kde si klíčky vypěstovat? My vám to zjednodušíme, co tak zkusit praktickou nádobu na klíčení?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Hořčík | mg |
Selen | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.