Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek

od 183 Kč od 159 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nechoď pro nás až do lesa, stačí zajít k nám, do Světa plodů. Rozdrtili nás na prach, ale naši chuť zachovali, neboj! Zamíchej nás do dortového krému a návštěva ti zaručeně utrhne ruce, na to se spolehni!

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Skladem
183 Kč
159 Kč bez DPH
1kg
Skladem
1 726 Kč
1 501 Kč bez DPH
15kg (pytel)
Skladem
19 795 Kč
17 213 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Informace a výživové hodnoty

Sehnat kvalitní suroviny mimo sezónu je někdy opravdový oříšek. Proto se snažíme najít na trhu to nejlepší a necháváme produkt lyofilizovat, abyste si mohli vychutnat stejnou kvalitu, či už v létě nebo v zimě. To platí i pro borůvkový prášek pocházející z Německa. Chutí a kvalitou je to to nejlepší, co jsme našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných kanadských borůvek, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít. Rovněž jsou 100% bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny a vitamíny jsou zachovány
  2. kanadské borůvky známe taky pod názvem borůvka americká či velkoplodá  
  3. po vysušení byly jemně mleté
  4. jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv
  5. prášek je také ideálním přírodním barvivem

 

Základní specifikace
Složení 100% borůvkový prášek
Země původu Německo
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava jemný prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení takového produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré."

 

Jak se borůvky suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se borůvky vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než lyofilizované kousky borůvek. Po lyofilizaci se borůvky melou na jemný prášek.

 

Použití

  • do smoothies
  • ovesných kaší
  • do koláčů
  • do polev či zmrzliny
  • využití i jako přírodní barvivo

 

Tip

Pokud máte chuť si na borůvkách i schrupnout, máme je i v celku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1125 kJ / 269 kcal
Tuky 4,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 34,3 g
z toho cukry 34 g
Vláknina 27,8 g
Bílkoviny 4,5 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 106 mg
Železo 1,9 mg
Draslík 386 mg
Vitamín C 23 mg

 

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
R Avatar autora | 28.8.2019
Vyborne...zamichane do medu luxusni