Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Informace a výživové hodnoty
Sehnat kvalitní suroviny mimo sezónu je někdy opravdový oříšek. Proto se snažíme najít na trhu to nejlepší a necháváme produkt lyofilizovat, abyste si mohli vychutnat stejnou kvalitu, či už v létě nebo v zimě. To platí i pro borůvkový prášek pocházející z Německa. Chutí a kvalitou je to to nejlepší, co jsme našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných kanadských borůvek, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít. Rovněž jsou bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny a vitamíny jsou zachovány.
- Borůvky působí jako přírodní antioxidant.
- Po vysušení byly jemně mleté.
- Jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Prášek je také ideálním přírodním barvivem.
Složení | 100% borůvkový prášek |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | jemný prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení takového produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Jak se borůvky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se borůvky melou na jemný prášek.
Tip
Pokud máte chuť si na borůvkách i schrupnout, máme je i v celku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1125 kJ / 269 kcal |
Tuky | 4,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 34,3 g |
z toho cukry | 34 g |
Vláknina | 27,8 g |
Bílkoviny | 4,5 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 106 mg |
Železo | 1,9 mg |
Draslík | 386 mg |
Vitamín C | 23 mg |
Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.