Borůvky lyofilizované prášek

215 Kč 187 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nechoď pro nás až do lesa, stačí zajít do Světa plodů. Rozdrtili nás na prach, ale naši chuť to nezměnilo, neboj! Zamíchej nás do dortového krému a návštěva Ti zaručeně utrhne ruce, na to se spolehni!

          • 100% ovoce
          • přírodní barvivo
          • přírodní antioxidant

Detailní informace

100g
Skladem
215 Kč
187 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Borůvky lyofilizované prášek

Informace a výživové hodnoty

Vzali jsme lyofilizované kanadské borůvky a rozemleli je na jemný prášek. Ten je plný intenzivní borůvkové chuti i vitamínů a minerálů, které díky šetrnému sušení mrazem zůstaly zachovány. Má skvělé barvící schopnosti. Vašim cukrářským krémům dodá fialovou barvu i borůvkovou chuť. Na rozdíl od čerstvých borůvek však nezmění jejich konzistenci. Prášek se skvěle vyjímá také v jogurtech a smoothies. Vychutnejte si stejnou kvalitu v zimě i v létě!

boruvkovy-prasek

TOP informace o prášku z lyofilizovaných borůvek
  1. Je skvělým přírodním barvivem.
  2. Působí jako přírodní antioxidant.
  3. Je bohatý na železo a draslík. 
  4. Draslík přispívá normální činnosti svalů a nervové soustavy.
  5. Železo přispívá normální funkci imunitního systému a tvorbě červených krvinek.
  6. Díky lyofilizaci jsou v prášku téměř stejné živiny jako v čerstvých borůvkách.
 

Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení takového produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
 

ovocne-prasky-lyofilizovane

Jak se borůvky suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se borůvky melou na jemný prášek. 

lyofilizace 

Doplňkové parametry

Kategorie: SUŠENÉ OVOCE
Surovina: Borůvka
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: borůvkový lyofilizovaný prášek
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Kanada/Polsko
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1477 kJ / 353 kcal
Tuky: 1,79 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 87,5 g
z toho cukry: 60,71 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 5,36 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 132 mg
Železo: 5,88 mg
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: 1691 mg
Sodík: 15 mg
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 18,5 mg
Vitamín B6: -

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
R Avatar autora | 28.8.2019
Vyborne...zamichane do medu luxusni