Borůvky lyofilizované

od 125 Kč od 109 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vidíš, jak máme krásnou barvu? A počkej, až zjistíš, co se skrývá uvnitř! Ta krásná a plná chuť, umíš si to představit? Jakmile nás ucítíš, naše výrazná vůně Tě štípne v nose a Ty se najednou ocitneš v lese!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • křupavé a sladké s kyselkavým nádechem
          • plné vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek

Detailní informace

25g
Vyprodáno
125 Kč
109 Kč bez DPH
100g
Vyprodáno
445 Kč
387 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Vyprodáno
1 204 Kč
1 047 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Borůvky lyofilizované

Informace a výživové hodnoty

Vždy si ceníme kvality suroviny, o to víc nás potěší, pokud najdeme kvalitní surovinu na domácím trhu. Tak si podmínky pěstování můžeme ověřit kdykoliv a zároveň i podpořit tuzemské pěstitele. Borůvky jsou příjemně sladké, mírně kyselé a před sklizní jsou dostatečně zralé. Takové borůvky jsou vhodné k sušení mrazem, protože se nepoužívají žádné chemické postřiky a sběr spolu s čištěním se provádí jedině ručně. A aby borůvky nemusely cestovat daleko, necháváme si je sušit mrazem v rodinné firmě v Česku. Díky lyofilizaci si tak můžete vychutnat kvalitní české borůvky i mimo sezónu.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny a vitamíny jsou zachovány.
  2. Borůvky působí jako přírodní antioxidant.
  3. Chuť je stejná, jako když si borůvku utrhnete z keře.
  4. Na výrobu 100 gramů lyofilizovaných borůvek se použilo 700 gramů čerstvých.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
 

Poznámka nákupčího

„Sehnat české divoce rostoucí borůvky není úplně lehký úkol a rozhodně není možné nabízet je celoročně. Jejich produkce je velmi omezená a závislá na úrodě i sklizni, která se pohybuje pouze v množství 50–100 kilogramů ročně. Rostou ve výšce 600–800 metrů nad mořem na jesenických stráních a sběr i čištění probíhá pouze ruční prací. Borůvky krásně barví i chutnají a nedají se vůbec srovnat s produkty pěstovanými ve sklenících. Lyofilizace probíhá u rodinné firmy v Zábřehu, která pro nás dělá více podobných objednávek s netradičními produkty.“

 

 

Jak se borůvky suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat borůvky do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro vás umlít na prášek!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: SUŠENÉ OVOCE
Surovina: Borůvka
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: borůvky lyofilizované celé
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé bobule
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1420 kJ / 339 kcal
Tuky: 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 59 g
z toho cukry: 43 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 4,7 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 132 mg
Železo: 5,88 mg
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: 1691 mg
Sodík: 15 mg
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 18,5 mg
Vitamín B6: -

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: