Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) z ČR

od 176 Kč od 153 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vidíš, jak máme krásnou barvu? A počkej, až zjistíš, co se skrývá uvnitř! Ta krásná a plná chuť, umíš si to představit? Jakmile nás ucítíš, naše výrazná vůně tě štípne v nose a ty se najednou ocitneš v lese!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • křupavé a sladké s kyselkavým nádechem
          • plné vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek

Detailní informace

25g
Skladem
176 Kč
153 Kč bez DPH
100g
Skladem
665 Kč
578 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
1 795 Kč
1 561 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) z ČR

Informace a výživové hodnoty

Vždy si ceníme kvality suroviny, o to víc nás potěší, pokud najdeme kvalitní surovinu na domácím trhu. Tak si podmínky pěstování můžeme ověřit kdykoliv a zároveň i podpořit tuzemské pěstitele. Borůvky jsou příjemně sladké, mírně kyselé a před sklizní jsou dostatečně zralé. Takové borůvky jsou vhodné k sušení mrazem, protože se nepoužívají žádné chemické postřiky a sběr spolu s čištěním se provádí jedině ručně. A aby borůvky nemuseli cestovat daleko, necháváme si je sušit mrazem v rodinné firmě v Česku. Díky lyofilizaci si můžete vychutnat kvalitní české borůvky i mimo sezónu.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny a vitamíny jsou zachovány
  2. borůvky jsou bohaté na vlákninu, která zlepšuje trávení
  3. chuť je stejná, jako když si borůvku utrhnete z keře
  4. na výrobu 100 g lyofilizovaných borůvek se použilo 700 g čerstvých
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

 

Základní specifikace
Složení 100% borůvky lesní
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znouuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava celé bobule
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Sehnat české divoce rostoucí borůvky není úplně lehký úkol a rozhodně není možné nabízet je celoročně. Jejich produkce je velmi omezená a závislá na úrodě i sklizni, která se pohybuje pouze v množství 50–100 kg ročně. Rostou v 600–800 m n. m. na jesenických stráních a sběr i čištění probíhá pouze ruční prací. Borůvky krásně barví i chutnají a nedají se vůbec srovnat s produkty pěstovanými ve sklenících. Lyofilizace probíhá u rodinné firmy v Zábřehu, která pro nás dělá více podobných objednávek s netradičními produkty.
 

 

Jak se borůvky suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimace zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se borůvky vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než bobule borůvek.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat borůvky do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro Vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1009 kJ / 241 kcal
Tuky 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 60,3 g
z toho cukry 60,3 g
Vláknina 13 g
Bílkoviny 3,8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 90 mg
Železo 1,2 mg
Draslík 328 mg
Vitamín C 17 mg

 

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: