Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Bílá 21% čokoláda jemně mletá

497 Kč 432 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Tajemný bílý prášek, který Tě nedostane za mříže, ale do nebe! Jsem jemná, krásně sladká a nebesky voním po vanilce. Ale pozor, při kontaktu s tekutinou se měním na božskou horkou čokoládu. 

          • jemně krémová chuť
          • vhodná do nápojů i na pečení
          • pravá belgická čokoláda

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
497 Kč
432 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá 21% čokoláda jemně mletá

Informace a výživové hodnoty 

Bílá čokoláda v praktickém balení pro celou rodinu. Připravte ji večer dětem, aby se jim lépe spalo, nebo potěšte sebe i příbuzné chutným čokoládovým koláčem. Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky přímo od tamních farmářů, čímž se jim pomáhá zajišťovat lepší pracovní i životní podmínky. Boby následně putují do Belgie, kde jsou zpracovány v jedné z nejznámějších a nejlepších továren na čokoládu, Callebaut. Výsledkem je tak kvalitní sněhobílý produkt plný sladké krémové chuti.

Použití

Mletá čokoláda je určena primárně pro přípravu horkých nápojů, nicméně kouzlit s ní můžete i při pečení. Přidejte ji do krému, koláče nebo ji využijte jako posypku dezertu či jako náhradu kakaa na posypání teplé ranní kaše – její sladká, plná chuť vás ohromí v jakémkoli skupenství. Pokud si zvolíte nápoj, tak pro jeho přípravu budete potřebovat 35 až 50 gramů (1,5 až 2 odměrky) mleté čokolády na 200 ml mléka, skvěle chutná zejména v kombinaci s kokosovým. Ať už zvolíte jakékoli mléko, čokoláda bude krásně krémová a jemná, bez přebytečných hrudek.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Z jednoho kilogramu čokoládového prášku je možné vyrobit 4–6 litrů nápoje.
  2. V každé dóze je odměrka pro snadnější přípravu horké čokolády.
  3. Z každého zakoupeného balení putuje část tržby do nadace Cocoa Horizons podporující udržitelné pěstování kakaa.
  4. Šálek horké čokolády denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů.
  5. Bílá čokoláda musí obsahovat alespoň 20 % kakaového másla, aby mohla být považována za čokoládu.

 

Základní specifikace
Složení 49,5 % cukr, 29 % sušené plnotučné mléko, 22 % kakaové máslo, <1 % sójový lecitin
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza
Velikost 1 kg
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Proč koupit tubu s práškovou čokoládou? Přijde vám to stejné jako kakao? Čokoláda má krásně silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše, a produkt tak nabude plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze států západní Afriky, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čehož si na každém takovém produktu cením.“

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Tip

Vyzkoušejte také naši hořkou jemně mletou čokoládu či praktické kousky bílé čokolády Edelweiss.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2240 kJ / 535 kcal
Tuky 29,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17,9 g
Sacharidy 59,6 g
z toho cukry 59,5 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 7,3 g
Sůl 0,26 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 255,3 mg
Železo 0,29 mg
Hořčík 23,7 mg
Fosfor 216,8 mg
Draslík 372,5 mg
Sodík 103,8 mg
Vitamín C 0,545 mg

 

Příprava horké čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: