Bílá 21% čokoláda jemně mletá

718 Kč 624 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Tajemný bílý prášek, který Tě nedostane za mříže, ale do nebe! Jsem jemná, krásně sladká a nebesky voním po vanilce. Ale pozor, při kontaktu s tekutinou se měním na božskou horkou čokoládu. 

          • pravá belgická čokoláda
          • pro přípravu nápojů
          • jemně krémová chuť

Detailní informace

1kg
Skladem
718 Kč
624 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá 21% čokoláda jemně mletá

Informace a výživové hodnoty 

Jemné čokoládové hoblinky v praktickém balení pro celou rodinu. Dopřejte si kvalitní krémovou horkou bílou čokoládu u vás doma, nebo jemnými hoblinkami posypte cappuccino, kaši či koláč. V kreativitě se meze nekladou a skvělé budou všechny varianty!

Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky přímo od tamních farmářů, čímž se jim pomáhají zajišťovat lepší pracovní i životní podmínky. Boby následně putují do Belgie, kde jsou zpracovány v jedné z nejznámějších továren na čokoládu Callebaut. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

 

vyroba-cokolady

 

Použití

Do 200 mililitrů horkého mléka přidejte 1,5 až 2 odměrky čokoládového prášku a důkladně promíchejte. Vznikne vám jemný horký nápoj. Horká čokoláda bude ještě lepší s domácí šlehačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pro zajímavou obměnu můžete při přípravě zkusit přidat špetku chili, nebo lžičku prášku z lyofilizovaných malin. 

Čokoláda je určena primárně pro přípravu horkých nápojů, nicméně kouzlit s ní můžete i při pečení. Přidejte ji do krému, koláče nebo ji využijte jako posypku dezertu či teplé ranní kaše – její sladká, plná chuť vás ohromí v jakémkoli skupenství.

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Z každého zakoupeného balení putuje část tržby do nadace Cocoa Horizons podporující udržitelné pěstování kakaa.
  2. Šálek horké čokolády denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů, které napomáhají elasticitě cév.
  3. Bílá čokoláda musí obsahovat alespoň 20 % kakaového másla, aby mohla být považována za čokoládu.
  4. V každé dóze je odměrka pro snadnější dávkování a přípravu.
  5. Kilové balení vám vystačí na 4–6 litrů nápoje.
 
Poznámka nákupčího

„Proč sáhnout po práškové čokoládě místo kakaa? Čokoláda má krásně silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše, a produkt tak nabude plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze států západní Afriky, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čehož si na každém takovém produktu cením.“
 
 
horka-bila-cokolada-poznamka

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2240 kJ / 535 kcal
Tuky 29,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17,9 g
Sacharidy 59,6 g
z toho cukry 59,5 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 7,3 g
Sůl 0,26 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 255,3 mg
Železo 0,29 mg
Hořčík 23,7 mg
Fosfor 216,8 mg
Draslík 372,5 mg
Sodík 103,8 mg
Vitamín C 0,545 mg

 

 

Základní specifikace
Složení 49,5 % cukr, 29 % sušené plnotučné mléko, 22 % kakaové máslo, <1 % sójový lecitin
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza
Velikost 1 kg
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr 49,5 %, sušené plnotučné mléko 29 %, kakaové máslo 22 %, emulgátor sójový lecitin <1 %
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka.
Země původu: Francie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: kovová tuba
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2240 kJ / 535 kcal
Tuky: 29,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 17,9 g
Sacharidy: 59,6 g
z toho cukry: 59,5 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 7,3 g
Sůl: 0,26 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 255,3 mg
Železo: 0,29 mg
Hořčík: 23,7 mg
Fosfor: 216,8 mg
Draslík: 372,5 mg
Sodík: 103,8 mg
Zinek: 0,95 mg
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 0,545 mg
Vitamín B6: 0,086 mg

Příprava horké čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: