Bílá čokoláda jemně mletá

561 Kč 488 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Tajemný bílý prášek, který tě nedostane za mříže, ale do nebe! Jsem jemná, krásně sladká a nebesky voním po vanilce. Ale pozor, při kontaktu s tekutinou se měním na božskou horkou čokoládu. 

          • vhodná do nápojů i pečení
          • krásně rozpustná
          • pravá belgická čokoláda

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
561 Kč
488 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá čokoláda jemně mletá

Informace a výživové hodnoty 

Pokud potřebujete čokoládu v praktickém balení, tak tato Vás nezklame. Nemusíte nic lámat ani rozpouštět, je jemně namletá pro rychlé a efektivní použití. Udělejte ji večer dětem s horkým mlékem, aby se jim lépe spalo, nebo potěšte celou rodinu nějakým čokoládovým koláčem. Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky, čímž podporujeme místní farmáře. Čokoláda je dále zpracovávána v Belgii, takže o kvalitu a čokoládovou chuť se nemusíte bát. Krémovou a sladkou chuť si určitě zamilujete, přece má 21,5%. Navíc Vám jemný prášek nebude nikde dělat hrudky!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. z jedné dózy (1 kg) strouhané čokolády je možné vyrobit 4-6 litrů čokolády
  3. šálek denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů
  4. 35 - 50 gramů (1,5 - 2 odměrky) strouhané čokolády na 200 ml mléka
  5. v každé dóze je odměrka pro snadnější přípravu horké čokolády

 

Základní specifikace
Složení cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, sojový lecitin
Země původu Belgie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení dóza
Velikost 1 kg
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Proč koupit tubu s práškovou čokoládou? Přijde Vám to stejné, jako kakao? Čokoláda má krásné silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše a produkt má plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze západoafrických států, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čeho si na každém takovém produktu cením . "

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se sbírají většinou dva krát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • posyp na sladká jídla a moučníky
  • do jogurtu nebo müsli
  • horká čokoláda
  • příprava a zdobení dezertů
  • do míchaných nápojů, smoothies

 

Tip

Vyzkoušejte naše praktické kousky bílé čokolády z ČR nebo Edelweiss, které se také krásně rozpouštějí.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2236 kJ / 534 kcal
Tuky 29,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17,8 g
Sacharidy 59,7 g
z toho cukry 59,7 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 0,26 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: