Bílá 30% čokoláda Edelweiss

206 Kč 179 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Mezi mé kladné stránky patří výrazná chuť, slaďoučká vůně a příjemná textura. Ale mám i jednu negativní vlastnost – dlouho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavně Tvůj mlsný jazýček.

          • intenzivní sladká chuť s vanilkovým aroma
          • praktické kousky, které se snadno rozpouští
          • vyrobena v Itálii

Detailní informace

500g
Skladem
206 Kč
179 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Informace a výživové hodnoty 

Bílá jako zasněžené alpské svahy a intenzivně sladká. Přesně taková je italská bílá čokoláda Edelweiss. Patří mezi velmi kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaového másla. Má ho konkrétně 30 % na rozdíl od standardních dvaceti, takže je po rozpuštění krásně tekutá. Dobře vám z ní půjdou polevy, krémy i horká čokoláda. Také je v ní mnohem méně cukru – 36 %, což je velký rozdíl oproti běžným 55 %. V její krémově sladké chuti jsou dominantní tóny vanilky a lehce ucítíte také karamel. Dejte si kousek do pusy, zavřete oči a přeneste se do zasněžených italských hor. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

 
 bila-cokolada-chut_1
 

Použití a temperace

Můžete ji jen tak mlsat nebo využít v kuchyni. Praktické čokoládové pecky se rychle a snadno rozpouští. Množství kakaového másla z ní dělá všestrannou čokoládu, kterou můžete využít na polevy, ganache, do krémů či sorbetů, tvoření čokoládových figurek nebo ji můžete roztopit v horkém mléce, a vytvořit tak neodolatelný nápoj pro dlouhé zimní večery.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  2. Vyrábí se z vysoce kvalitního kakaového másla, které si vyrábí sám výrobce.
  3. Bílá čokoláda je nejlépe rozpustná ze všech druhů čokolád. 
  4. Obsahuje 30 % kakaového másla
  5. Je bezlepková.

Základní specifikace
Složení

30 % kakaové máslo, 36 % cukr, 25 % sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma

Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, mléka a SO2.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Jak se zpracovávají kakaové boby?
 

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují (kvasí) pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

vyroba-cokolady

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2404 kJ / 577 kcal
Tuky 37,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 51,1 g
z toho cukry 51,1 g
Vláknina 0,1 g
Bílkoviny 8,2 g
Sůl 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 291,6 mg
Draslík 350 mg
Sodík 114,1 mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Itálie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2404 kJ / 577 kcal
Tuky: 37,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 22,5 g
Sacharidy: 51,1 g
z toho cukry: 51,1 g
Vláknina: 0,1 g
Bílkoviny: 8,2 g
Sůl: 0,25 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 2931,6 mg
Železo: 0 mg
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: 350 mg
Sodík: 114,1 mg
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Jak se vyrábí čokoláda

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 3.5.2021
výborná čokoláda, kupuji pravidelně