Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

od 200 Kč od 174 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Mezi mé kladné stránky patří výrazná chuť, slaďoučká vůně a příjemná textura. Ale mám i jednu negativní vlastnost – dlouho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavně Tvůj mlsný jazýček.

          • intenzivní sladká chuť s vanilkovým aroma
          • praktické kousky, které se snadno rozpouští
          • vyrobena v Itálii

Detailní informace

500g
Skladem
200 Kč
174 Kč bez DPH
4kg
Skladem
1 415 Kč
1 230 Kč bez DPH
12kg (3x4kg)
Skladem
3 961 Kč
3 444 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá 30% čokoláda Edelweiss

Informace a výživové hodnoty 

Běžné bílé čokolády obsahují přibližně 20 % kakaového másla a až 55 % cukru. Naše italská čokoláda obsahuje minimálně 30 % kakaového másla a pouze 36 % cukru. Má velmi intenzivní, krémově sladkou chuť s podtóny vanilky a karamelu. Čokoláda Edelweiss patří mezi bílé couverture čokolády, kam se řadí pouze ty vysoce kvalitní s množstvím kakaového másla nad 30 %. Platí, že čím větší obsah tuku, tím je čokoláda po roztopení tekutější, s čímž souvisí její následné využití. 

Použití

Můžete ji jen tak mlsat nebo využít v kuchyni, snadno se rozpouští a je krásně jemná. Navíc je připravena v praktických kouscích pro rychlé použití, což ocení nejen cukráři. Množství kakaového másla z ní dělá naprosto všestrannou čokoládu, kterou lze využít na polevy, ganache, do krémů či sorbetů, tvoření čokoládových figurek nebo ji můžete roztopit v horkém mléce, a vytvořit tak neodolatelný nápoj pro dlouhé zimní večery. Ať už se ji rozhodnete zpracovat jakkoli, určitě vás nezklame.

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Čokoláda obsahuje 30 % kakaového másla
  2. Čokoláda je bezlepková.
  3. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  4. Kakaové máslo použité na výrobu čokolády je vysoce kvalitní, z vlastní produkce výrobce.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

 

Základní specifikace
Složení

30 % kakaové máslo, 36 % cukr, 25 % sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma

Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, mléka a SO2.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2404 kJ / 577 kcal
Tuky 37,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 51,1 g
z toho cukry 51,1 g
Vláknina 0,1 g
Bílkoviny 8,2 g
Sůl 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 291,6 mg
Železo 0 mg
Draslík 350 mg
Sodík 114,1 mg
Vitamín C 0 mg

 

Jak se vyrábí čokoláda

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: