Bez černý lyofilizovaný

177 Kč 154 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem malá černá bobulka nadupaná antioxidanty! Při kontaktu s tekutinou však překvapím krásnou červenou barvou a žádný čaj, limonáda či marináda už nikdy nebudou obyčejné.

Detailní informace

40g
Vyprodáno
177 Kč
154 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bez černý lyofilizovaný

Informace a výživové hodnoty

Černý bez je bohatý na antioxidanty a výrazné červené pigmenty, které vám zpestří každý pokrm a nápoj. Pro snadnou dostupnost a specifickou ovocnou chuť je oblíbenou surovinou k přípravě domácích sirupů, ochucení čaje, smoothies a koktejlů. Pro své antioxidační účinky se hodí na výrobu tinktur, ale také marmelád či sirupů a zaboduje i ve sladkém pečivu či dezertech. Pro svou specifickou kyselkavou chuť se skvěle hodí i k rybám, do marinád na maso nebo do zálivek salátů. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Má příjemnou křupavou konzistenci.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Díky lehce kyselkavé chuti osvěží řadu nápojů a pokrmů.
  4. Po vylouhování v tekutině funguje jako přírodní červené barvivo.
  5. Před použitím je nutné jej tepelně upravit, jinak může působit projímavě!

 

Základní specifikace
Složení 100% plody černého bezu
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava celé kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si bez do sváčonosiče a budete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 277 kJ / 1160 kcal
Tuky 8,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 28 g
z toho cukry 28 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 12,9 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: bez černý lyofilizovaný celý
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé plody bezu černého
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1163 kJ / 274 kcal
Tuky: 8,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 33,1 g
z toho cukry: 33,1 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 12,8 g
Sůl: 0,006 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: