Bez černý lyofilizovaný (mrazem sušený)

166 Kč 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říká se o mě, že jsem přírodní všelék! Tak malá bobulka a tolik benefitů? No jasně! Ke všemu jsme křupavé a kyselkavé, takovou medicínu ti jen tak někdo nepředepíše!

          • 100% mrazem sušené ovoce 
          • poctivá chuť bezinky bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

40g
Skladem
166 Kč
144 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bez černý lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Plody bezu černého jsou skvělým pomocníkem při posílení imunitního systému, pomáhají nám bojovat s nemocemi z nachlazení, ale také proti migrénám. Čaj z plodů bezu navíc působí i jako přírodní analgetikum! Nezpracované bobule by se však měly jíst pouze v malém množství, jelikož mají projímavé účinky. Abyste měli bez k dispozici po celý rok, přinášíme vám jej mrazem sušený, čímž z něj byla odstraněna voda, ale jeho chuť i vlastnosti zůstaly.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. má příjemnou křupavou konzistenci
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. šťáva z plodů se používala k barvení látek
  4. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu
  5. před použitím je nutné jej tepelně upravit!

 

Základní specifikace
Složení 100% plody černého bezu
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava celé kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • do čaje a tinktur
  • do marmelád
  • k výrobě sirupů
  • na pečení
  • do kompotu

 

Tip

Zabalte si bez do produktivní krabičky a budete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 277 kJ / 1160 kcal
Tuky 8,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 28 g
z toho cukry 28 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 12,9 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: