Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15771x přečteno
Zimní výprodej stále běží! 💥 Ulovte SLEVY až 50 %!💥
Málokdo se se mnou setkal osobně, ale takový čaj Earl Grey si beze mě neumí nikdo představit! Jsem bergamot, kořeněný citrus s výraznou chutí i vůní, kterou už nikdy nedostaneš z hlavy. Citron zná každý, je můj nudný příbuzný, až se mnou bude konečně zábava!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Ovoce bergamot pochází z Itálie, ale v dnešní době je produkce rozšířena i do jižní Francie, Turecka, na ostrovy ve Středozemním moři i do zemí Jižní Ameriky nebo jihovýchodní Asie. Je dost možné, že jste tento citrus nikdy nedrželi v ruce čerstvý, ale jeho vůni určitě poznáte. Aromatické oleje z kůry bergamotu se používají v parfémech, kosmetických produktech, v italských a tureckých sladkostech, cukrovinkách nebo marmeládách. A kde jste se s ním určitě potkali? V čajích typu Earl Grey. Bergamot je specifický svou výraznou vůní, která je ostře kořeněná, ale zároveň svěží a citrusová. Chuť je kyselá a lehce nahořklá (jako například grep nebo pomelo). Díky sušení mrazem si náš bergamotový prášek tyto chutě i vůně zachoval, a vy tak můžete tohle ovoce konečně ochutnat v celé jeho kráse! Objevte také naše další mrazem sušené ovocné prášky.
„Po bergamotu jsem se ohlížel už několik let. Na trhu se často objevuje pouze éterický olej z kůry plodu nebo v podobě vylisované šťávy z dužiny. Bergamot je primárně pěstovaný a známý pro své aroma – má výraznou kořeněnou vůni se svěžestí vlastní citrusům. Konečně se mi podařilo získat lyofilizovaný bergamot, který má široké spektrum využití, zvlášť oproti oleji nebo čisté šťávě. Tento mrazem sušený prášek obsahuje jak aromatické silice, tak svěžest a kyselost bergamotu, a díky tomu jej můžete použít na pečení, míchání drinků a limonád, na domácí čaje nebo ochucení i tak obyčejné věci, jako je ranní jogurt. Lyofilizovaný prášek nás konečně nelimituje – naopak nám otevírá dveře ke kreativitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se bergamot mele na jemný prášek.
Proč jsme do balení s ovocnými prášky přidali silikagel?
22.12.21 | 5018x přečteno | 5 minut
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Super skvostná chuť
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek