Bazalka lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásně jasnou barvu, silné aroma a chuť. Jsem jedna z nejoblíbenějších bylinek na světě!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • poctivá chuť bazalky bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

10g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bazalka lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Bazalku určitě všichni znáte, nicméně u nás ji najdete jinak, než jste zvyklí, a to mrazem sušenou. Skvěle vynikne nejen v těstovinách, ale i v mnoha dalších pokrmech a dodá jim výrazné bylinkové aroma. Vyzkoušejte ji na své domácí pizze a už nebudete chtít jinou. Výhodou je totiž to, že ji máte vždy po ruce, nikdy vám nezvadne a voní jako čerstvě natrhaná.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. voní a chutná jako čerstvá
  2. egyptským faraonům se přidávaly do hrobek posvátné bazalkové oleje
  3. pomáhá při nespavosti
  4. odpuzuje mouchy
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% bazalka
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 10 g
Úprava kousky bazalky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • ochucení potravin, hlavně masa a ryb
  • na pizzu, těstoviny
  • do omáček, pomazánek
  • do polévek
  • do salátů

 

Tip

Vyzkoušejte si udělat vegan těstoviny spolu s našim kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: