Lyofilizované (mrazem sušené) banány
Nejprodávanější
4 položek celkem
Lyofilizované
Lyofilizované ovoce. Zní to jako z budoucnosti. A u nás si to můžete koupit.
Co to ale vůbec je?
Chci se dozvědět více
Lyofilizace, (jinak i freeze drying) je proces, kdy dochází k vysušení přirozené přítomné vody v produktu, ale místo vysokých teplot, se používají vysoké mrazírenské teploty a snížený tlak. Takovým způsobem dochází k úplnému odstranění vody z potraviny.
Proč právě lyofilizované banány?
- zachovává si původní strukturu a barvu
- taktéž i chuť a vůni
- křupavá konzistence
- nepřidává se k nim žádný cukr
- díky lyofilizaci si ovoce zanechává původní nutriční vlastnosti
- jsou RAW (protože teplota 42 °C nebyla překročená)
- jsou snadno skladovatelné
- možná rehydratace vodou do původního stavu
- mají nízkou hmotnost
- dlouhá trvanlivost
- banán je specifický vysokým obsahem draslíku
- obsahuje také vitamíny A, C, B6, hořčík, fosfor, vápník, selen
- banán upravuje trávení díky zvýšené vláknině
- chrání před srdečně-cévním onemocněním
- posilňuje kosti
Do čeho je můžeme použít?
- zdravé mlsání
- ovocný salát
- svačina
- do koláčů, dezertů
- do míchaných nápojů, smoothies
- do cereálií, jogurtu, müsli