Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky
Související produkty
Detailní popis produktu
Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky
Informace a výživové hodnoty
Nejde o klasické banánové chipsy. Ty naše jsou totiž 100% plátky banánů bez použití cukru, oleje a jiných aditiv. Díky lyofilizaci se chuť, vůně a živiny vůbec nezměnily, akorát se vypařila voda. Banány byly vypěstovány, sklizeny a nakonec lyofilizovány. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší. Necháváme si je dovážet až Číny, kde místní pěstitelé vědí, jak správně banány pěstovat bez použití zbytečných chemických látek.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Banány pěstovali bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Výsledný produkt je bez přídavku cukru a oleje.
- Banán je bohatý na hořčík, což pomáhá zmírňovat bolest hlavy a svalů.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Složení | 100% banán |
Země původu | Čína |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | plátky banánu |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Banán je v Číně běžně pěstovanou plodinou, kterou jsou místní schopni správně zpracovat. Z toho důvodu jsme zvolili čínského dodavatele, protože plod nemusí putovat po celém světě, na jednom místě dozraje, pak ho sklidí, ručně ho oloupou a usuší. Proces je díky tomu natolik rychlý a efektivní, že banán nestíhá oxidovat, takže dostanete krásně světlý a zároveň plně zralý banán.
Jak se banány suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Použití
- zdravé mlsání
- do smoothies, ovesných kaší
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- příprava a zdobení dezertů
- do polev či zmrzliny
Tip
Pokud máte chuť si přidat banány do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro vás umlít na prášek!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 9,9 g |
Bílkoviny | 4,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 19,5 mg |
Hořčík | 105 mg |
Fosfor | 86 mg |
Draslík | 1393 mg |
Sodík | 3,9 mg |
Vitamín C | 34 mg |
Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.