Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Banány lyofilizované (mrazem sušené) plátky
Informace a výživové hodnoty
Najít v obchodě banánové chipsy bez přídavku cukru, oleje nebo jiných aditiv je docela fuška. Vy už ale dál hledat nemusíte. Ten nejlepší prášek z banánů jsme pro vás už našli. Někdy musíme jít přes půlku světa, abychom našli to, co hledáme. No, tentokrát jsme šli jen kousek – do Německa. Chutí a kvalitou je to to nejlepší, co jsme na světovém trhu našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných banánů, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít na prášek. Rovněž jsou bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Banány byly pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Prášek je bez přídavku cukru a oleje.
- Banán je bohatý na hořčík, což pomáhá zmírňovat bolest hlavy a svalů.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Složení | 100% banánový prášek |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 gramů čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti anebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci. Tam všude prášek využijete. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Jak se banány suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Takto vysušené banány se následně rozdrtí na prášek.
Použití
- do smoothies
- ovesných kaší
- příprava a zdobení dezertů
- do polev či zmrzliny
- využití jako přírodní aroma
Tip
Pokud si chcete něco pokřoupat, co tak zkusit banánové chipsy bez použití oleje, cukru a jiných aditiv?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 9,9 g |
Bílkoviny | 4,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 19,5 mg |
Hořčík | 105 mg |
Fosfor | 86 mg |
Draslík | 1393 mg |
Sodík | 3,9 mg |
Vitamín C | 34 mg |
Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.