Arašídy loupané z Argentiny
Související produkty
Detailní popis produktu
Arašídy loupané z Argentiny
Informace a výživové hodnoty
Také jste zastánce arašídů? Tyto arašídy jsou dovezené až z Argentiny přímo pro vás. Mají jemnou chuť a perfektně se hodí i do kuchyně do nejrůznějších pokrmů. Arašídy jsou typické svou hnědou barvou, vrásčitou a měkkou skořápkou ve tvaru přesýpacích hodin. Dopravíme je až k vám ve znovuuzavíratelném obalu, díky kterému si zachovají svou snadnou křupavost a jemně máslovou krémovou chuť. Tím, že jsou loupané blanšírováním, po nich nezůstane přebytečný odpad, který by byl z oloupaných skořápek. V této podobě mají příjemné arašídové aroma a měkkou strukturu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Arašídy nejsou ořechy, i když je za ně považujeme, ale luštěnina.
- Chuťově se podobají sice ořechům, ale celkově mají blíže k fazolím.
- Arašídy se často vyskytují v mexické, asijské či africké kuchyni.
- Stopy po arašídech najdete v mnoha produktech, i tam kde byste je nečekali.
- Až dvě třetiny vyprodukovaných arašídů ve světě zkonzumují Američané.
Složení | 100% přírodní arašídy – jádra podzemnice olejné |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Argentina |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Skladujte do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %. |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | loupané spařené arašídy |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se arašídy pěstují?
Samotný vývoj arašídů je velmi zajímavý. Původ arašídů je třeba hledat v Jižní Americe, kde byly pěstovány a šlechtěny již před 6 000 lety. Dnes je však můžeme najít ve všech tropických a subtropických oblastech. Arašídy jsou semena podzemnice olejné, která je rostlinou z čeledi bobovitých. Jde tedy o luštěninu, jejíž plodem je lusk. Celý proces začíná tak, že vzrostlé květy jsou opylovány hmyzem a po oplodnění se začínají uzavírat a stáčet k zemi. Plody se následně zavrtávají do půdy, kde zrají ve hloubce asi 5–8 cm.
Tip
Zabalte si arašídy do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energie | 2374 kJ / 567 kcal |
Tuky | 49,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,8 g |
Sacharidy | 16,1 g |
z toho cukry | 3,9 g |
Vláknina | 8,5 g |
Bílkoviny | 25,8 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Sodík | 18 mg |
Hořčík | 168 mg |
Vápník | 92 mg |
Železo | 4,58 mg |
Fosfor | 376 mg |
Draslík | 705 mg |
Zinek | 3,3 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.