Arašídy a kešu v medu s chilli
Související produkty
Detailní popis produktu
Arašídy a kešu v medu s chilli
Informace a výživové hodnoty
Dovezli jsme arašídy z Argentiny a kešu z Vietnamu. Cestou jsme si je v Nizozemsku nechali vylepšit. Pokud se věčně nemůžete rozhodnout, zda byste si raději dali sladké, slané, nebo pálivé, tato kombinace chutí je jako stvořená pro vás. V sáčku sice vedou arašídy, ale o to víc si vychutnáte i kešu, když si je vytáhnete. Použili jsme kvalitní a ostré chilli koření, ale nemusíte se bát – štiplavost krásně zjemňuje med a cukr. Jeden kousek může být sladší, druhý zase štiplavější, to proto, že na krustě nešetřili!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Arašídy nejsou ořechy, i když je za ně považujeme, ale luštěnina.
- Balení obsahuje 80 % argentinských arašídů a 20 % vietnamských kešu.
- Až dvě třetiny vyprodukovaných arašídů ve světě zkonzumují Američané.
- Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
- Jsou pražené na sucho bez oleje.
Složení | 60,8 % arašídy, 15,2 % kešu, 17,5 % cukr, 3,5 % med, 2 % Pul Biber (chilli), 1 % mořská sůl |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Nizozemsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | pražené ořechy |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se arašídy pěstují?
Samostatný vývoj arašídů je velmi zajímavý. Původ arašídů je třeba hledat v Jižní Americe, kde byly pěstované a šlechtěné již před 6 000 lety. Dnes je však můžete najít ve všech tropických a subtropických oblastech. Arašídy jsou semena podzemnice olejné, která je rostlinou z čeledi bobovitých. Jde tedy o luštěninu, jejíž plodem je lusk. Celý proces začíná tak, že vzrostlé květy jsou opylovány hmyzem a po oplodnění se začínají uzavírat a stáčet k zemi. Plody se následně zavrtávají do půdy, kde zrají v hloubce asi 5–8 cm.
Tip
Zabalte si arašídy a kešu do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2359 kJ / 567 kcal |
Tuky | 37,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,5 g |
Sacharidy | 34,5 g |
z toho cukry | 22,4 g |
Vláknina | 6,6 g |
Bílkoviny | 19,2 g |
Sůl | 1,16 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.