Arašídové máslo v prášku

328 Kč 285 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Že máš rád arašídové máslo, ale přijde Ti divné, že jsem v prášku? A co když Ti řeknu, že jsem díky tomu nabušené proteinem, a navíc mám méně tuku? Chutnám skvěle a déle vydržím. Tak si mě zařaď do jídelníčku! 

          • jemně mleté arašídy
          • výrazně nižší obsah tuků
          • prášková konzistence pro snadnější použití

Detailní informace

454g
Vyprodáno
328 Kč
285 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Arašídové máslo v prášku

Informace a výživové hodnoty 

Práškové arašídové máslo? Divíte se, jak je to vůbec možné? Je to způsobeno tím, že jsme ho pořádně, ale doopravdy pořádně pomleli a zlisovali. A co taky musíte vědět, je, že práškové ořechové máslo obsahuje ještě méně tuků než ořechové máslo ve formě pasty. Výdrž má pozoruhodnou a při správném skladování přežije i přírodní pohromu. Jediné, čemu se neubrání, jsou vaše zdravé recepty.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  • Skladujte ho v temnu a suchu, v dobře uzavřené nádobě bez větracích otvorů.
  • Arašídy se také nazývají podzemnice olejná nebo burské oříšky.
  • Práškové máslo obsahuje méně tuků, tudíž i méně kalorií.
  • Arašídové máslo je oblíbeným jídlem „fitnessáků“ a mimo jiné obsahuje rostlinné bílkoviny.
  • Arašídy obsahují hodně vitamínů, minerálů a prospěšných látek pro vaše tělo. 

Základní specifikace
Složení pražené arašídy, cukr, sůl
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu USA
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení šroubovací PET dóza
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Skladování je jednodušší, mají stálou chuť i konzistenci a nepodléhají tak rychlé zkáze i bez konzervantů. Dají se částečně rehydratovat do původní podoby a při dobrém skladování vydrží i roky. Použití prášku je praktické, skladné, můžu si ho vzít i na výlet nebo ho přidat do proteinového nápoje, kde se krásně rozmíchá. Přesně tohle jsou produkty, které nám usnadňují život a šetří čas.
 
 
Jak se ořechové máslo v prášku vyrábí?
 
Výroba ořechových másel v prášku se od klasických ořechových past velmi neliší. Začátek procesu je jasný, ořechy je nutné pražit a následně podrtit na menší kousky. To proto, abychom urychlili následující zpracování. Podrcené ořechy se dále melou a lisují, dokud se z nich neodstraní většina tuků. Právě zde je patrný rozdíl v porovnání s výrobou ořechových past, ty se totiž lisují kratší dobu, a zachovají si tak výrazně více tuků než prášek. Výsledkem procesu je tedy prášek s výraznou ořechovou chutí, opravdu nízkým obsahem tuků, vysokým obsahem vlákniny a také množstvím ořechového proteinu.

 

Tip

Chcete si to ještě trochu okořenit? Vyzkoušejte také arašídové máslo se skořicí, stevií či čokoládou v prášku.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ /kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechová másla a pasty
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: arašídy pražené, cukr, sůl
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: USA
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: šroubovací PET dóza
Typ sušení: -
Velikost: 454 g
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1928 kJ / 461 kcal
Tuky: 11,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 38,46 g
z toho cukry: 15,38 g
Vláknina: 7,69 g
Bílkoviny: 46,15 g
Sůl: 1,75 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 76,9 mg
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: 1153,8 mg
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: