Arašídové máslo se stévií v prášku
Související produkty
Detailní popis produktu
Arašídové máslo se stévií v prášku
Informace a výživové hodnoty
Práškové arašídové máslo je naše nejnovější vychytávka. Jeho konzistence i balení vám zaručí opravdu jednoduché dávkování. Přidat jej můžete například do náplně koláčů, do palačinkového těsta nebo na zahuštění vašeho ranního smoothie. A toto máslo navíc obsahuje sladidlo ze stévie, díky čemuž se nemusíte obávat, že konzumujete cukry navíc. Právě naopak, stévie kalorie neobsahuje vůbec a máslo ve formě prášku jich obsahuje méně než klasická tekutá ořechová pasta. A pokud vám prášek není po chuti, kápněte do něj trošičku vody či mléka, a vytvořte tak jemný krém.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Skladujte ho v temnu a suchu, v dobře uzavřené nádobě bez větracích otvorů.
- Arašídy se také nazývají podzemnice olejná nebo burské oříšky.
- Práškové máslo obsahuje méně tuků, tudíž i méně kalorií.
- Sladidlo ze stévie má nulovou kalorickou hodnotu.
- Arašídy obsahují hodně vitamínů, minerálů a prospěšných látek pro vaše tělo.
Složení | arašídová mouka, mořská sůl, stévie |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | šroubovací PET dóza |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Skladování je jednodušší, mají stálou chuť i konzistenci a nepodléhají tak rychlé zkáze i bez konzervantů. Dají se částečně rehydratovat do původní podoby a při dobrém skladování vydrží i roky. Použití prášku je praktické, skladné, můžu si ho vzít i na výlet nebo ho přidat do proteinového nápoje, kde se krásně rozmíchá. Přesně tohle jsou produkty, které nám usnadňují život a šetří čas.
Jak se ořechové máslo v prášku vyrábí?
Výroba ořechových másel v prášku se od klasických ořechových past velmi neliší. Začátek procesu je jasný, ořechy je nutné pražit a následně podrtit na menší kousky. To proto, abychom urychlili následující zpracovávání. Podrcené ořechy se dále melou a lisují, dokud se z nich neodstraní většina tuků. Právě zde je patrný rozdíl v porovnání s výrobou ořechových past, ty se totiž lisují kratší dobu, a zachovají si tak výrazně více tuků než prášek. Výsledkem procesu je tedy prášek s výraznou ořechovou chutí, opravdu nízkým obsahem tuků, vysokým obsahem vlákniny a také množstvím ořechového proteinu.
Tip
Vyzkoušejte také čisté arašídové máslo v prášku. Nebo to s příchutí skořice či čokolády.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1653 kJ / 393 kcal |
Tuky | 8,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,2 g |
Sacharidy | 18,09 g |
z toho cukry | 7,81 g |
Vláknina | 11,3 g |
Bílkoviny | 56 g |
Sůl | 1,16 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.