Arašídové máslo se skořicí v prášku

182 Kč 158 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Co to zde tak božsky voní? To já, Tvoje arašídové máslo! Že cítíš ještě něco? No jasně, skořici! Já skvěle chutnám a ona dokonale voní. Jme to ale povedená dvojka, co?

          • jemně mleté arašídy
          • s výrazně nižším obsahem tuků
          • skořicová vůně skvěle doplní arašídy 

Detailní informace

180g
Skladem
182 Kč
158 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Arašídové máslo se skořicí v prášku

Informace a výživové hodnoty 

Hned na úvod Vás musíme upozornit, že tento zázračný prášek dlouho nevydrží - ani se nenadějete a bude fuč! Lžičku sem, lžičku tam, trochu na kaši, trochu do jablečného koláče a celá krabička je snězená. Práškové arašídové máslo s příchutí skořice můžete přidat například i do těsta - v těch na palačinky se bude krásně vyjímat. Dále se hodí na dochucení ovesné či krupicové kaše, zahuštění smoothie nebo posypání teplého mléčného nápoje. A pokud prášek promícháte s trochou mléka či vody, vznikne Vám tekutá pasta na chleba!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  • skladujte v temnu a suchu, v dobře uzavřené nádobě bez větracích otvorů
  • arašídy se také nazývají podzemnice olejná nebo burské oříšky
  • práškové máslo obsahuje méně tuků a tudíž i méně kalorií
  • staří Egypťané a Římané používali skořici jako léčivo
  • arašídy obsahují hodně vitamínů, minerálů a prospěšných látek pro Vaše tělo

Základní specifikace
Složení arašídová mouka, přírodní sladidlo (nektar Palmyra), skořicový prášek, sůl
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení šroubovací PET dóza
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 
 
 
Jak se ořechové máslo v prášku vyrábí?
 
Výroba ořechových másel v prášku se od klasických ořechových past velmi neliší. Začátek procesu je jasný, ořechy je nutné pražit a následně podrtit na meší kousky. To abychom urychlili následující zpracovávání. Podrcené ořechy se dále melou a lisují dokud se z nich neodstraní většina tuků. Právě zde je patrný rozdíl v porovnání s výrobou ořechových past, ty se totiž lisují kratší dobu a zachovají si tak výrazně více tuků oproti prášku. Výsledkem procesu je tedy prášek s výraznou ořechovou chutí, opravdu nízkým obsahem tuků, vysokým obsahem vlákniny a taky množstvím ořechového proteinu.

 

Použití

  • na dochucení krémů a kaší
  • přidání do těsta
  • při výrobě smoothie
  • ochutí Vaše ovesné vločky
  • pečení sušenek i zákusků

 

Tip

Za co pro změnu vyměnit skořicovou chuť? V nabídce máme také arašídové máslo s čokoládou v prášku.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1656 kJ / 394 kcal
Tuky 9,31 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,28 g
Sacharidy 25,95 g
z toho cukry 18,37 g
Vláknina 10,55 g
Bílkoviny 46,25 g
Sůl 1,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: