Anýzové přírodní aroma
Související produkty
Detailní popis produktu
Anýzové přírodní aroma
Informace o produktu
Anýzové aroma bez anýzu? To tu určitě neuvidíte. Naše anýzové aroma je vyrobeno především z kvalitních surovin, není geneticky modifikované a neobsahuje konzervační látky. Aromata se používají při pečení i nepečení a jejich úkolem je vyzdvihnout chuť produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Anýzové aroma je vysoce koncentrované, takže stačí pět až šest kapek, které nahradí jednu čajovou lžičku anýzu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Je vyrobené z anýzu (ne GMO).
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Aroma je bezlepkové, vhodné pro vegany.
- Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
- Nenarušuje strukturu produktu.
Složení | přírodní aroma anýzové, propylenglykol |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | skleněná lahvička s kapátkem |
Úprava | aroma |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního aroma s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma.“
Jak se aromata vyrábějí?
Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například, pokud bychom chtěli extrahovat meloun, na jednu lahvičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melounů. Proto se pro výrobu takového aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož takové aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vloženo do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry či látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.
Použití
- vyzdvihnutí chuti
- do pečených koláčů, dortů
- ale i nepečených
- do míchaných nápojů, smoothies
- do zmrzlin
Tip
Co tak si svůj zákusek ozdobit krásnými jedlými květy?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.