Angrešt lyofilizovaný (mrazem sušený)

99 Kč 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem nabitý živinami k prasknutí! Jakými? Například vitamínem C, draslíkem nebo vlákninou. Má sladkokyselá chuť zpestří každý dezert či snídani a udělám parádu na každém dortu! Jen si křupni!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • poctivá chuť vyzrálého angreštu
          • šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy

Detailní informace

25g
Vyprodáno
99 Kč
86 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Angrešt lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Sehnat angrešt mimo sezónu není vůbec jednoduchý úkol, ale nevěšte hlavu, my jej máme dostatek po celý rok! Příjemně kyselý, skoro jako ze zahrádky, akorát z něj byla pomocí lyofilizace odstraněna voda. Nic se však na jeho vzhledu, chuti ani živinách nezměnilo. Přidejte si angrešt do salátu nebo jím ozdobte dezert, a nejen v zimě překvapíte každého hosta! 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. obsahuje vysoké množství pektinu
  2. pektin je rozpustná vláknina, která napomáhá zlepšit trávení
  3. angrešt je jednou z nejmladších pěstovaných rostlin v ČR
  4. obsahuje méně než 10 % cukru
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% angrešt
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava celý angrešt
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl jen připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší nebo jogurtu
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do ovocných i zeleninových salátů 

 

Tip

Zabalte si angrešt do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 287 kJ / 1200 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 53,5 g
z toho cukry 53,5 g
Vláknina 22,4 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: