Angrešt lyofilizovaný

od 104 Kč od 90 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem nabitý živinami k prasknutí! Jakými? Například vitamínem C, draslíkem nebo vlákninou. Má sladkokyselá chuť zpestří každý dezert či snídani a udělám parádu na každém dortu! Jen si křupni!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • poctivá chuť vyzrálého angreštu
          • šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy

Detailní informace

25g
Skladem
104 Kč
90 Kč bez DPH
100g
Skladem
474 Kč
412 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Angrešt lyofilizovaný

Informace a výživové hodnoty

Sehnat angrešt mimo sezónu není vůbec jednoduchý úkol, ale nevěšte hlavu, my jej máme dostatek po celý rok! Příjemně kyselý, skoro jako ze zahrádky, akorát z něj byla pomocí lyofilizace odstraněna voda. Nic se však na jeho vzhledu, chuti ani živinách nezměnilo. Přidejte si angrešt do salátu nebo jím ozdobte dezert, a nejen v zimě překvapíte každého hosta! 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje vysoké množství pektinu.
  2. Pektin je rozpustná vláknina, která napomáhá zlepšit trávení.
  3. Angrešt je jednou z nejmladších pěstovaných rostlin v ČR.
  4. Obsahuje méně než 10 % cukru.
  5. Je zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jaké získáváme z čerstvých plodů. 

Základní specifikace
Složení 100 % angrešt
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. 
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava celý angrešt
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si angrešt do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 287 kJ / 1200 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 53,5 g
z toho cukry 53,5 g
Vláknina 22,4 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: angrešt lyofizovaný celý
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé plody angreštu
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1200 kJ / 287 kcal
Tuky: 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 53,5 g
z toho cukry: 53,5 g
Vláknina: 22,4 g
Bílkoviny: 6,1 g
Sůl: 0,04 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: