Ananas lyofilizovaný (mrazem sušený)
Související produkty
Detailní popis produktu
Ananas lyofilizovaný (mrazem sušený)
Informace a výživové hodnoty
Otravnému loupání už odzvonilo! My jsme to za vás zařídili. A aby ananas chutnal přesně tak sladce, jak by měl, tak jsme ho pro vás nechali lyofilizovat. Tato metoda je tak šetrná, že sice z ovoce odstraní veškerou vodu, ale chuť, vůně a živiny tam zůstávají. Náš ananas pochází z Kostariky, kde tvoří přibližně 30 % exportního obratu. Tam vědí, jak ho správně vypěstovat, aby chutnal příjemně sladce a měl intenzivní ananasovou vůni. Rovněž neobsahuje žádné přidané cukry, siřičitany a je pěstován bez fytohormonů.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
- Ananas je bez cukru a aditiv.
- Je bez fytohormonů a chemických postřiků.
- Obsahuje vitamíny A, B, C, minerály draslíku, hořčíku, vápníku, zinku, železa.
- Jedna rostlinka zplodí za život pouze jeden ananas.
Složení | 100 % ananas |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Kostarika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | mrazem ve vakuu |
Úprava | plátky |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Předtím jsme brali mrazem sušený ananas z Číny, nebyli jsme ale spokojeni s kvalitou, tak jsme přešli na thajské plody. Avšak po skvělé zkušenosti s tradičně sušeným ananasem z Kostariky jsem se rozhodl vyměnit Thajsko za Kostariku. Ananas je krásně sladký, dokonce i v mrazem sušené podobě. Díky tomu, že je vypěstovaný a po sklizni usušený na jednom místě, zanechává za sebou menší ekologickou stopu, čehož si velice cením. Po lyofilizaci 700 gramů čerstvého ovoce dostanete 100 gramů suroviny, která je příjemně křupavá, voní jako čerstvý ananas a má koncentrovanou chuť čerstvého plodu.“
Jak se ananas suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si ananas do sváčonosiče a budete ho mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1459 kJ / 350 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 80,4 g |
z toho cukry | 50,6 g |
Bílkoviny | 2,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 130 mg |
Železo | 2,9 mg |
Hořčík | 120 mg |
Fosfor | 80 mg |
Draslík | 750 mg |
Sodík | 10 mg |
Vitamín C | 330 mg |
Ananas lyofilizovaný (mrazem sušený)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.