Alfalfa semínka na klíčení
Související produkty
Detailní popis produktu
Alfalfa semínka na klíčení
Informace a výživové hodnoty
Nepotřebujete velkou zahradu, abyste si doma vypěstovali něco chutného a zdravého! Stačí vám nádoba, semínka na klíčení a trpělivost a o několik dní později si můžete klíčky přidávat do svých oblíbených pokrmů. Klíčky jsou zázračnou potravinou, jejich zařazením do jídelníčku dopřejete svému tělu vitamínovou bombu a vlákninu za minimum kalorií. Tím, že jejich pěstování je snadné, nemusíte klíčky už kupovat. Takhle si je vypěstujete doma, bez použití chemikálií a máte je stále po ruce, chutné a čerstvé. Také si je můžete dopřát nejen v teplých dnech – při pokojové teplotě a jemném světle vám vyrostou i na Sibiři!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Klíčky mají protizánětlivé účinky, zlepšují hojení ran, působí jako prevence vzniku osteoporózy.
- Prospívají srdci, napomáhají zlepšovat imunitní systém a zlepšují trávení.
- Jsou důležitým zdrojem bílkovin a aminokyselin.
- Obsahují široké spektrum vitamínů skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
- Z minerálních látek obsahují například draslík, železo, fosfor, hořčík a vápník.
Složení | semena alfalfy seté |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak na klíčení?
- Semínka nejprve opláchněte a vložte do studené vody.
- Nádobu zavřete a počkejte, dokud semena nenabobtnají. Poté semínka znovu opláchněte a nechejte okapat.
- Začíná klíčení – nejlepší podmínky jsou pokojová teplota a polostín
- Klíčit je můžete nechat na talíři s bavlněným ubrouskem, ale většinou takové klíčky příliš rychle vysychají, proto se doporučuje jednoduchá nádoba na klíčení, kterou si u nás můžete zakoupit.
- Asi 2–4× denně klíčky vlhčete vodou z rozprašovače.
- Po naklíčení je znovu opláchněte.
- A je to! Můžete konzumovat.
Použití
- jako zdravá pochoutka
- na chlebíčky
- do salátů
- do dresinků
- do pomazánek/hummusu
Tip
Nevíte, kde si klíčky vypěstovat? My vám to zjednodušíme, co tak zkusit praktickou nádobu na klíčení?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Hořčík | mg |
Selen | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.