Alfalfa ředkev mungo směs na klíčení

154 Kč 134 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Snažíš se být mistr kuchař, ale něco tomu stále chybí? Vyzkoušej nás! Zkus nás přidat třeba do salátu a i Pohlreich Ti bude závidět.

          • bez přidaných konzervantů
          • obsahuje vitamín K 
          • až 3 druhy klíčků – vojtěška, ředkvička, fazole

Detailní informace

200g
Skladem
154 Kč
134 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Alfalfa ředkev mungo směs na klíčení

Informace a výživové hodnoty

Nepotřebujete velkou zahradu, abyste si doma vypěstovali něco chutného a zdravého! Stačí vám nádoba, semínka na klíčení a trpělivost a o několik dní později si můžete klíčky přidávat do svých oblíbených pokrmů. Klíčky jsou zázračnou potravinou, jejich zařazením do jídelníčku dopřejete svému tělu vitamínovou bombu a vlákninu za minimum kalorií. Tím, že  je jejich pěstování tak snadné, nemusíte klíčky už kupovat. Vypěstujete si je doma, bez použití chemikálií a máte je stále po ruce, chutné a čerstvé. Také si je můžete dopřát nejen v teplých dnech – při pokojové teplotě a jemném světle vám vyrostou i na Sibiři!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Alfalfa má protizánětlivé účinky, zlepšuje hojení ran, působí jako prevence vzniku osteoporózy.
  2. Klíčky ředkve mají antibiotický účinek, zlepšují trávení a pomáhají regeneraci jater.
  3. Mungo klíčky jsou důležitým zdrojem energie, posilují kosti, funkčnost srdce a zraku.
  4. Obsahují široké spektrum vitamínů skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
  5. Z minerálních látek obsahují například draslík, železo, fosfor, hořčík a vápník.

 

Základní specifikace
Složení semena tolice vojtěška (alfalfa), semena ředkve, semena mungo fazolí
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak na klíčení? 

    • Semínka nejprve opláchněte a vložte do studené vody.
    • Nádobu zavřete a počkejte, dokud semena nenabobtnají. Poté semínka znovu opláchněte a nechejte okapat.
    • Začíná klíčení – nejlepší podmínky jsou pokojová teplota a polostín
    • Klíčit je můžete nechat na talíři s bavlněným ubrouskem, ale většinou takové klíčky příliš rychle vysychají, proto se doporučuje jednoduchá nádoba na klíčení, kterou si u nás můžete zakoupit.
    • Asi 2–4× denně klíčky vlhčete vodou z rozprašovače.
    • Po naklíčení je znovu opláchněte.
    • A je to! Můžete konzumovat.

 

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • na chlebíčky
  • do salátů
  • do dresinků
  • do pomazánek a hummusu

 

Tip

Nevíte, kde si klíčky vypěstovat? My vám to zjednodušíme, co tak zkusit praktickou nádobu na klíčení?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: