Alfalfa klíčky lyofilizované (mrazem sušené)
Související produkty
Detailní popis produktu
Alfalfa klíčky lyofilizované (mrazem sušené)
Informace a výživové hodnoty
Klíčky jsou zázračnou potravinou, jejich zařazením do jídelníčku dopřejete svému tělu vitamínovou bombu, spoustu vlákniny, ale minimum kalorií. Alfalfa klíčky, neboli klíčky vojtěšky, pomáhají při všech onemocněních, které jsou zapříčiněny překyselením organismu. Zlepšují trávení, zmírňují záněty a celkově detoxikují organismus. Navíc jsou mrazem sušené, takže si zachovávají všechny živiny a chuť a vydrží vám mnohem déle než ty čerstvé. Pochutnat si tak na nich můžete kdykoli budete chtít.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Klíčky mají protizánětlivé účinky, zlepšují hojení ran, působí jako prevence vzniku osteoporózy.
- Prospívají srdci, napomáhají zlepšovat imunitní systém, zlepšují trávení.
- Jsou důležitým zdrojem bílkovin a aminokyselin.
- Obsahují široké spektrum vitamínů skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
- Z minerálních látek obsahují například draslík, železo, fosfor, hořčík a vápník.
Složení | 100% klíčky vojtěšky (alfalfa klíčky) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | mrazem sušené klíčky |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak probíhá proces lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Chcete si klíčky sami vypěstovat? Máme pro vás praktickou sklenici na klíčení!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 112 kJ / 27 kcal |
Tuky | 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 2,1 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 4 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.