Alfalfa klíčky lyofilizované (mrazem sušené)

233 Kč 203 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Správně, jsme mrazem sušené. Ale nemusíš se bát, svou výraznou hráškovou chuť jsme si zachovaly nadále. Můžeš nás přidat do pomazánky, do salátu nebo jen tak chroupat u televize.

          • bez přidaných konzervantů
          • obsahují vitamín K
          • vhodné k přímé konzumaci i do vaření 

Detailní informace

25g
Vyprodáno
233 Kč
203 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Alfalfa klíčky lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty 

Klíčky jsou zázračnou potravinou, jejich zařazením do jídelníčku dopřejete svému tělu vitamínovou bombu, spoustu vlákniny, ale minimum kalorií. Alfalfa klíčky, neboli klíčky vojtěšky, pomáhají při všech onemocněních, které jsou zapříčiněny překyselením organismu. Zlepšují trávení, zmírňují záněty a celkově detoxikují organismus. Navíc jsou mrazem sušené, takže si zachovávají všechny živiny a chuť a vydrží vám mnohem déle než ty čerstvé. Pochutnat si tak na nich můžete kdykoli budete chtít.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Klíčky mají protizánětlivé účinky, zlepšují hojení ran, působí jako prevence vzniku osteoporózy.
  2. Prospívají srdci, napomáhají zlepšovat imunitní systém, zlepšují trávení.
  3. Jsou důležitým zdrojem bílkovin a aminokyselin.
  4. Obsahují široké spektrum vitamínů skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovou.
  5. Z minerálních látek obsahují například draslík, železo, fosfor, hořčík a vápník.

Základní specifikace
Složení 100% klíčky vojtěšky (alfalfa klíčky)
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava mrazem sušené klíčky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak probíhá proces lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • na chlebíčky
  • do salátů
  • do dresinků
  • do pomazánek a hummusu

 

Tip

Chcete si klíčky sami vypěstovat? Máme pro vás praktickou sklenici na klíčení!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 112 kJ / 27 kcal
Tuky 0,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 2,1 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: