Aktivovaná dýňová semínka

592 Kč 515 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme aktivovaná dýňová semínka. Proč aktivovaná? Protože nás pěkně vykoupali. Starali se o nás dobře a nyní jsme silnější, plnější vitamínů a pro Tvé tělo lépe vstřebatelná.

          • RAW = zpracování do 42 °C (živá strava)
          • vhodné pro bezlepkovou a paleo dietu
          • lépe se vstřebávají a jsou snadněji stravitelné

Detailní informace

300g
Skladem
592 Kč
515 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Aktivovaná dýňová semínka

Informace a výživové hodnoty 

Rádi mlsáte dýňová semínka večer u televize? Zkoušeli jste už ta aktivovaná? Po namáčení a následném vysušení v nich proběhnou určité změny, které Vás zaručeně mile překvapí i při samotné chuti. Uvnitř jsou jemná a krémová, ale zároveň jsou křupavá. Abychom Vás neošidili o jejich vitamíny a minerální látky, nabízíme Vám je sušené za nízké teploty. Toto zpracování je zařazuje i do kategorie RAW potravin. A díky jejich velikosti se jich do hrsti vejde opravdu hodně.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. RAW = zpracování pod 42 °C (živá strava)
  2. vhodné pro bezlepkovou a paleo dietu
  3. obsahují zinek, draslík, hořčík a vápník
  4. namáčením se uvolní více minerálních látek
  5. proces aktivace se u každého druhu ořechů časově odlišuje

Základní specifikace
Složení dýňová semínka (99%), Mountain Spring sůl
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava RAW celá semínka
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak probíhá proces aktivace?

Dlouhodobým namáčením ořechů a semen se v nich nastartuje proces klíčení, a to způsobí různé změny. Jsou uvolňovány fytátové enzymy, které štěpí fytáty a uvolňují minerály. Fytáty jsou velmi důležité pro rostlinu a zajímavé pro naše tělo. Různé studie prokázaly, že mají mnoho zdravotních benefitů. Ořechy a semena se namočí do vody se solí na přibližně 12 až 24 hodin, nejlépe při pokojové teplotě. Vše záleží na velikosti a textuře ořechů. Nejméně času potřebují kešu ořechy a naopak nejdéle se aktivují mandle. Ořechy a semena se následně vyberou z vody a dále se suší. Více podrobností se dočtete v článku o aktivovaných ořeších. 

 

Použití

  • na pečení
  • na zdobení
  • RAW dezerty
  • skvělé do jogurtů a müsli
  • ideální jako rychlá svačinka

 

Tip

Zabalte si semínka do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2457 kJ / 593 kcal
Tuky 49,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 8,7 g
Sacharidy 4,7 g
z toho cukry 1,4 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 30,2 g
Sůl 0,6 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín E mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: